Bosanski | English
Arhiva vijesti

Važno obavještenje za učesnike ENERGA 2020

 

20.05.2020 14:08
Slika
 

Obavještavamo Vas da je zbog trenutne situacije kako u BiH tako i svijetu, nastale zbog pandemije Korona virusa/COVID-19, prolongirano održavanje 10. Međunarodnog sajma energije, rudarstva, zaštite okoliša i prateće industrije ENERGA 2020, koji se trebao održati u periodu od 9-11. juna tekuće godine u centru Skenderija u Sarajevu.  

Treba podsjetiti da ovaj događaj svake godine okuplja više od 100 izlagača, od čega je više od 50% inostranih što opravdava njegov značajan međunarodni karakter. Zbog bezbjednosnih mjera koje su na snazi do daljnjeg, jasno je da međunarodni sudionici neće moći sudjelovati zbog ograničenog putovanja, kao što neće moći biti organizirano ni posjećivanje sajmišta u većim grupama.

ENERGA ove godine bilježi 10 godina. Organizatori su na pripremi iste počeli u septembru 2019, s obzirom da jedan ovakav projekat od pripreme do realizacije prolazi kroz različite procese, koji na kraju daju rezultat kakav je ENERGA.

S obzirom na jubilej, Organizatori su nerado donijelu ovu odluku, ali svi moramo biti svjesni novonastale situacije te biti odgovorni kako prema sebi tako i prema društvu.

O daljim aktivnostima na pripremi i realizaciji, te zakazivanju novog datuma za održavanje sajma i konferencije ENERGA, svi učesnici i posjetioci bit će blagovremeno obaviješteni.

S poštovanjem,

Organizacioni odbor ENERGA
0 0