Potvrđen datum narednog izdanja sajma ENERGA

2017-11-27T17:55:57+00:00 06. Novembar. 2017|

bsBosnian enEnglish

Predsjednik Uprave “Tuzlanskog sajma” Zlatko Alidžanović uručio je danas premijeru Kantona Sarajevo Elmedinu Konakoviću zahvalnicu za podršku, ali i uspješnu organizaciju Međunarodnog sajma energetike ENERGA 2017. koji je održan početkom juna ove godine u Centru Skenderija pod sloganom “Misliti na budućnost”.

“Ovaj sajam je ocijenjen kao jedan od najuspješnijih i posebno me raduje što se jedan ovakav značajan događaj preselio u Sarajevo”, istakao je premijer Konaković te najavio kako će se sajam pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo održati i naredne godine u periodu od 19. do 21. juna.

Pomenuti sajam je sinonim za posvećenost modernoj, održivoj i efikasnoj energentskoj budućnosti.

“Vlada KS je dala značajan doprinos razvoju ovog specijaliziranog sajamskog koncepta. Do sada se on održavao u u Tuzli, ali smo zbog velikog broja izlagača, odlučili da ga organizujemo u Sarajevu kako bi mogli udovoljiti zahtjevima koji se od nas očekuju”, naglasio je Alidžanović.

Prethodni sajam je okupio više od 100 izlagača iz 13 zemalja i 150 učesnika konferencija, a prema njegovim riječima, nastojat će da i naredni sajam organizuju još bolje i po uzoru na svjetske metropole.

IZVOR