ENERGA 2018 bilježi prve zvanične prijave izlagača sa područja Češke Republike, Slovenije i BiH

2018-02-13T13:54:34+00:00 12. Februar. 2018|

bsBosnian enEnglish

Ovogodišnji 8. međunarodni sajam i prateća konferencija ENERGA realizovat će se u periodu od 19-21.06.2018. godine u Sarajevu, u Centru Skenderija. Priprema i organizacija ovog događaja započela je krajem prošle godine, što je dovelo do rezultata da ENERGA već sada bilježi prijave izlagača sa područja Češke Republike, Slovenije i BiH, što je rezultat dosadašnje izuzetne saradnje kako sa domaćim tako i inostranim kompanijama.

Pripreme za prateću konferenciju ENERGA su također u poodmaklom stadijumu, te je početkom februara ozvaničen i Programski odbor, koji je u proteklim danima definisao preliminarni program i učesnike konferencije. Konferencija ENERGA održava se u vremenu donošenja strateških odluka o daljem razvoju energetskog sektora u BiH, te sagledavanja aktuelnih trendova u naučnom i tehničko-tehnološkom razvoju u oblasti energetike s aspekta korištenja domaćih resursa kao i usklađivanja svog zakonodavstva s pravnim okvirom Energetske zajednice, odnosno Evropske unije.

Pod sloganom MISLITI NA BUDUĆNOST, program ENERGA okuplja mnogobrojne domaće i inostrane kompanije koje prezentiraju trendove i raznovrsna istraživačka i proizvodna ostvarenja u oblastima proizvodnje i distribucije električne energije, fosilnih goriva, obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti.

ENERGA 2018 se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i Ministarstva energije, industrije i rudarstva Federacije Bosne i Hercegovine i Vlade Kantona Sarajevo. Partneri projekta su Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i Privredna komora Federacije Bosne i Hercegovine.